A IX-a Conferinta Nu ne lasam prada Adunarea Generala Inregistrare Conferinta Rezumate-Instructiuni pt. autori Prezentari Caiet de rezumate

Nu ne lăsăm pradă...

Nu ne lăsăm pradă unei stări sociale fără precedent şi încercăm să dăm un bun exemplu, exemplul unor oameni de bună credinţă a căror scop declarat sau nu  (nu trîmbiţat!) este acela de a-şi pune viaţa în slujba vindecării sau alinării suferinţei semenilor lor.

Nu ne lăsăm pradă neajunsurilor de tot felul şi purcedem la organizarea Celei de-a 9 Conferinţe Naţionale de Chirurgie Toracică cu participare internaţională, la jumătatea lunii octombrie a acestui an într-un splendid peisaj montan, în vremea în care lumina molatecă a toamnei va aurii crestele Bucegilor şi ale Pietrei Craiului. Întâlnirea cu bucurie a participanţilor va avea loc în după amiaza zilei de joi, 13 octombrie, iar despărţirea, cu regret, la mijlocul zilei de sâmbătă 15 octombrie. Dar ca să nu vă supunem la grea  încercare răbdarea, va anunţăm locul Conferinţei ca fiind noul hotel montan de la Cheile Grădiştei, la circa patru sute de metri mai sus de acela în care s-a desfăşurat Cea de-a 7-a Conferinţă din 2009.

Fără îndoială alături de noi vor fi şi prieteni apropiaţi din lumea chirurgiei toracice mondiale care ne vor împărtăşi din experienţa lor. Tema conferinţei se va axa mai mult pe tehnici chirurgicale novatoare sau mai puţin uzuale precum şi pe promovarea Ghidului de diagnostic şi tratament al cancerului bronho-pulmonar. Sigur spiritul nostru ştiinţific va fi mult mai bogat în urma acestor conferinţe şi lucrări şi ca de obicei vom aprecia cum se cuvine şi programul social.

Nu ne lăsăm pradă uneltirilor acelora care încearcă să vâre dihonia în nu foarte numeroasa noastră societate şi invităm la Conferinţa noastră pe toţi truditorii cu suflet curat, pe toţi aceia care luptă necondiţionat pentru bine pacientului: chirurgi toracici, anestezişti, pneumologi, bronhologi, exploraţionişti de toate felurile, anatomo-patologi, toţi care ar putea să ne aducă o cât de mică noutate în activitatea noastră fără preget. Invităm în mod special colegii pneumologi care, după spusele profesorului G. Massard, au o mare responsabilitate în alegerea chirurgului care să le opereze pacientul.

Dorim o cât mai mare participare a membrilor Societăţii nostre deoarece este an de alegeri, an în care, în mod cu totul democratic şi deschis, vechea conducere va face un bilanţ al celor doi ani trecuţi predând ştafeta noii conduceri pentru a consolida ceea ce s-a realizat, ceas de bilanţ şi...critici. Fireşte, în spirit colegial.

Nu ne lăsăm pradă altor preocupări tentante şi ne notăm în calendar perioada 13-15 octombrie când vă aşteptăm cu nerăbdare la Cheile Grădiştei pentru o întâlnire între învingători...

 

 

Preşedintele Societăţii Române de Chirurgie Toracică (care-şi asumă întreaga răspundere pentru cele scrise mai sus):

Prof. Dr. Ioan Cordoş